“Δεν εγγυώμαι επιτυχία του μνημονίου”

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλαους Ρέγκλινγκ, ο οποίος σημείωσε πως ότι οι ελληνικές εκλογές θα πρέπει να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα.

Ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε την πρόθεσή του να μην χρηματοδοτήσει μόνος του ο ESM το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, αυξάνοντας τις πιέσεις προς το ΔΝΤ για να μετέχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμαΠαράλληλα ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε την πρόθεσή του να μην χρηματοδοτήσει μόνος του ο ESM το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 86 δισ. ευρώ, αυξάνοντας τις πιέσεις προς το ΔΝΤ για να μετέχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα.

«Δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι ο ESM θα πληρώσει και τα 86 δισ. του τρίτου πακέτου» σημείωσε ο επικεφαλής του ESM , ενώ τόνισε πως η Κριστίν Λαγκάρντ έχει πει ότι περιμένει το Ταμείο να συμμετάσχει στη νέα διάσωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Ρέγκλινγκ το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεισφέρει 16 δισ στο νέο πακέτο προς την Ελλάδα

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, ο επικεφαλής του ESΜ υπογράμμισε ότι τίθεται επί τάπητος το ενδεχόμενο αναβολής τόκων και αύξησης της περιόδου ωρίμανσης των ομολόγων, ώστε να ελαφρυνθεί το χρέος ενώ τόνισε πως η παράταση των λήξεων στα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσε να συζητηθεί τον Οκτώβριο, ωστόσο δεν συζητείται ονομαστικό κούρεμα χρέους.

Διαβάστε επίσης:

ΑΑhttp://www.zougla.gr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s