Έτσι θα μοιράσουν τα πετρέλαια – Αυτό είναι το σχέδιο.

 
Η Ουάσιγκτον αποφάσισε ρητά ότι η Ελλάδα θα λάβει το 20% των εσόδων, η Τουρκία το υπόλοιπο 20% και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εταιρεία κολοσσός Noble Energy Company από το Χιούστον του Τέξας, θα λάβειτην το μεταγλύτερο κομμάτι της πίτας, δηλαδή το 60 % τω ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Η Τουρκία απέιλησε ότι θα αποτελέσει πράξη πολέμου εάν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο. Πλέον οι Αμερικανοί, υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο για την περιοχή του Αιγαίου . Για την αποφυγή κάποιου «ατυχήματος» από τουρκικής πλευρά λόγω «μεγάλων ορέξεων» της Άγκυρας , η αμερικανική ηγεσία θα φροντίσει για την » στρατιωτική ισορροπία» στην περιοχή.Άλλωστε η αμερικανική παρουσία στην βάση του Ιντσιρλίκ το εξασφαλίζει μέχρι ένα σημείο .
Μια ήρεμη κατάσταση ουσιαστικά «κλειδώνει» τα αμερικανικά συμφέροντα και παράλληλα δεν επιτρέπει να μπουν στο «παίχνιδι» οι Ρώσοι στην περιοχή της Α.Μεσογείου. Ενδεχομένως αυτός να είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που γίνονται τόσο γρήγορα εκλογές…
Να τονιστεί στο σημείο αυτό πως τα συγκεκριμένα κοιτάσματα είναι αναγκαία για τις ΗΠΑ. Ο έλεγχος των κοιτασμάτων αυτών είναι ένα νέο πλαίσιο αντιπαράθεσης μεταξύ της Γερμανίας, Ρωσίας και των ΗΠΑ. Στο παιχνίδι αυτό εμπλέκεται και η Τουρκία η οποία επιθυμεί ως γνωστό να λάβει «μεγάλο μερίδιο από τα κοιτάσματα στο Αιγαίο».
Συγκεκριμένα,λίγο διάστημα, αναφέρθηκε το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων «όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού – φυσικού πλούτου της χώρας – υδρογονάνθρακες κ.λπ.» για πρώτη από την απελθούσα πλέον ελληνική κυβέρνηση . Φοβόμαστε όμως ότι η τύχη των κοιτασμάτων αυτών είναι προδιαγεγραμμένη εδώ και 3 χρόνια από την Ουάσιγκτον.
Η ανακάλυψη στα τέλη του 2010 της τεράστιας φλέβας φυσικού αερίου έξω από τις ακτές του Ισραήλ στην Μεσόγειο έδωσε την δυνατότητα και σε άλλες γειτονικές χώρες να εξερευνήσουν πιο προσεκτικά τα δικά τους χωρικά ύδατα .
Η προκαταρκτική έρευνα που έγινε, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα veteranstoday.com, επιβεβαιώνει εξίσου τα απίστευτα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου και ενδεχομένως της Συρίας. Σύμφωνα με τον Έλληνα αναλυτή, Αριστοτέλη Βασιλάκη, «οι έρευνες που έχουν ήδη γίνει έχουν εκτιμήσει την αξία του φυσικού αερίου ανέρχεται στα εννέα περίπου τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ακόμα κι αν μόνο μέρος του ποσού αυτού αντληθεί , θα στηρίξει σημαντικά την οικονόμία της Ελλάδας.
Το ΔΝΤ , η ΕΕ και η Γερμανία,έχουν την απαίτηση από την Ελλάδα να πουλήσει τα πολύτιμα λιμάνια της και τις δημόσιες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων φυσικά, ευρίσκονται και οι ελληνικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου για να μειωθεί το δημόσιο χρέος. Κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, όλα αυτά θα απέφεραν στην χώρα 50 δις ευρώ. Τα σχέδια πρόκληση για την ελληνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, την ΔΕΠΑ, προέβλεπαν ιδιωτικοποίηση του 65% των μετοχών της για να μειωθεί το χρέος. Αυτά τόνιζε το άρθρο το 2012.
Αν και αυτά έγινε το 2015, οι ΗΠΑ πιέζουν από το 2012, Ελλάδα και Τουρκία να αποσύρουν όλες τις ιστορικές διαφορές τους από την Κύπρο, καθώς και σε πολλά ιστορικά θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες και να συμφωνήσουν να «μοιράσουν» από κοινού όλα τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο.

GREEKACTION

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s