Τατσόπουλος: …σαλταρισμένοι και σταλινικοί

Κάτι ξέρει παραπάνω αφού τους γνώρισε από μέσα

http://www.iefimerida.gr/news/185953/tatsopoylos-ston-syriza-yparhoyn-saltarismenoi-kai-stalinikoi

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Τατσόπουλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σαλταρισμένοι και σταλινικοί

«Ναι» στον εχέφρονα ΣΥΡΙΖΑ που έχει ευρωπαϊκή προοπτική, «όχι» στον… άλλο ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει «σαλταρισμένους και σταλινικούς». Κάπως έτσι σκιαγράφησε ο υποψήφιος με το Ποτάμι, Πέτρος Τατσόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, μεγαλύτερες είναι οι διαφορές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στις τάσεις απ’ ό,τι οι άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή στο Ποτάμι. Πολύ σοβαροί άνθρωποι λένε ότι το πιο διαβολικό σενάριο για να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι το σενάριο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Και πρόσθεσε: «Ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα χρειάζεται άλλοθι για τις αποφάσεις του και δεν θα απολογείται παρά μόνο στους δικούς του, θα διαλυθεί μέσα σε 12 ώρες, γιατί είναι τόσο μεγάλες οι αντιφάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε χρειάζεται μια συμμαχική δύναμη έστω και ως άλλοθι, για να τον κρατάει. Να τον κρατάει από τους σαλταρισμένους και να τη χρησιμοποιεί απέναντι στον Λαφαζάνη και τους άλλους…».

Μάλιστα, διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα λευκής επιταγής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι όροι του Ποταμιού για κυβερνητική συνεργασία είναι συγκεκριμένοι: «Εμείς, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουμε ούτε συνεργασία ούτε ψήφο ανοχής με λευκή επιταγή. Υποχωρήσεις θα πρέπει αναγκαστικά να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να κρατήσει την εξουσία. Έχουμε πει από την αρχή τους όρους. Αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, δεν δεχόμαστε τους ακροδεξιούς. Και αν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δεχόμαστε τους σταλινικούς και τους σαλταρισμένους. Τους αντιευρωπαϊστές. Με όλους τους ΣΥΡΙΖες, δεν συνεργαζόμαστε. Συνεργαζόμαστε με τον εχέφρονα ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι υπαρκτός».
Οσον αφορά στο αν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού θα είναι η Μιράντα Ξαφά, ο ίδιος είπε: «Δεν ξέρω αυτή την εξέλιξη. Στο Ποτάμι υπάρχουν πολλοί φιλελεύθεροι, οι οποίοι συνυπάρχουν με τους μεταρρυθμιστές της Αριστεράς», σημείωσε, ακόμη, σχολιάζοντας -μεταξύ άλλων- πως «καλύτερα, αν ισχύει, να είναι με σταυρό η κυρία Ξαφά, κατά τη γνώμη μου».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s