Τα ελληνικά F-16 ενοχλούν τη ΣΥΡΙΖΑία δήμαρχο Γαύδου!

Προμήνυμα του τι μας «έρχεται» στα εθνικά μας θέματα από κάποιους (όχι όλους) του ΣΥΡΙΖΑ, οι απόψεις της ΣΥΡΙΖΑίας δημάρχου Γαύδου, Ευαγγελίας (Γκέλης) Καλλινίκου, η οποία ενοχλείται από τα ελληνικά F-16 που πετάνε πάνω από τη Γαύδο, ενώ τα τουρκικά δεν την… πειράζουν, γιατί -προφανώς- το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η Γαύδος στα… αγριοκάτσικα!

Διαβάστε τι γράφει η ΣΥΡΙΖΑία δήμαρχος σε άρθρο της με τίτλο: F16 – Προστασία ή απειλή;

Συνήθως προκαλούν τον θαυμασμό και την υπερηφάνεια των Ελλήνων. Οι ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας.

Όμως σε μας, τους κατοίκους της Γαύδου, προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης.

Ξαφνιαζόμαστε, και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο, άλλοτε να καταρρέουν.

Σπάνε το φράγμα του ήχου σε επικίνδυνα χαμηλές πτήσεις. Μόλις πάνω από τα σπίτια μας, πολλές φορές και χαμηλότερα. Και κάθε φορά να λέμε «ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΑΣ».

Και να που η πτώση του F16, μόλις λίγο μακριά από το νησί μας, την Πέμπτη 4/12/2014, έρχεται να επιβεβαιώσει τους προβληματισμούς και τους φόβους μας.

Είμαστε πραγματικά τυχεροί που δεν έπεσε πάνω μας.

Αναρωτιόμαστε βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν «πόλεμο» πάνω από τα κεφάλια μας: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά;

Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας;

Έλαβε κανένας υπόψη ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα;

Είναι άραγε αυτός ο σωστός τρόπος για να προστατέψουμε την Ελλάδα και τα ακριτικά νησιά;

Η μήπως κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα σε πτήσεις και πολεμικά παιχνίδια, προς χαρά του βιομήχανου και του μεσάζοντα; Θα μάθουμε άραγε γιατί έπεσε;

Μήπως αυτοί που ανησυχούν για την ασφάλειά του νησιού πρέπει να σκεφτούν ότι ο οικονομικότερος τρόπος προστασίας είναι η στήριξη των κατοίκων από την πολιτεία, ώστε να μένουν στον τόπο τους, να ζουν με αξιοπρέπεια, να στήσουν τις οικογένειές τους και να αποφευχθεί μια νέα γενιά μετανάστευσης που θα μετατρέψει το νησί μας σε ακατοίκητη και αμφισβητούμενη βραχονησίδα;

Η Δήμαρχος Γαύδου
Καλλίνικου Ευαγγελία

Η δήμαρχος Γαύδου, με την ορθή της παρατήρηση στην τελευταία παράγραφο, δηλαδή «Μήπως αυτοί που ανησυχούν για την ασφάλειά του νησιού πρέπει να σκεφτούν ότι ο οικονομικότερος τρόπος προστασίας είναι η στήριξη των κατοίκων από την πολιτεία, ώστε να μένουν στον τόπο τους, να ζουν με αξιοπρέπεια, να στήσουν τις οικογένειές τους και να αποφευχθεί μια νέα γενιά μετανάστευσης που θα μετατρέψει το νησί μας σε ακατοίκητη και αμφισβητούμενη βραχονησίδα;», προσπαθεί να διασκεδάσει παραπάνω σχόλιά της.

Όπως, το απαξιωτικό για τους πιλότους μας που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους, «βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν «πόλεμο» πάνω από τα κεφάλια μας», ή το… αφελές «Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας;».

Ας ενημερώσει κάποιος τη ΣΥΡΙΖΑία δήμαρχο ότι οι χειριστές των F-16 δεν «παίζουν πόλεμο» (ας ξεπεράσει επιτέλους το σύνδρομο «Ξύλινα Σπαθιά»), αλλά ασκούνται ώστε να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα μας και -σε περίπτωση που το αγνοεί- καθημερινά γίνονται παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

Βεβαίως για τη ΣΥΡΙΖΑία δήμαρχο μπορεί ο εναέριος χώρος να ανήκει στους γλάρους, όπως για πολλούς συντρόφους της αριστεριστές το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.

Στην απορία της δε «είναι άραγε αυτός ο σωστός τρόπος για να προστατέψουμε την Ελλάδα και τα ακριτικά νησιά;», θα της συνιστούσαμε να δει τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο, με τις φλόγες του πολέμου να εξαπλώνονται και να πάψει να ζει στον φανταστικό ΣΥΡΙΖΑίικο της κόσμο.

Βλέπετε φίλοι αναγνώστες υπάρχουν δύο «είδη» Αριστεράς. Η πατριωτική Αριστερά του Κουρδιστάν, με τους αντάρτες του YPG/YPJ και του PKK να πεθαίνουν ηρωικά στα τείχη της Κομπάνι υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους, τον εθνισμό τους και τη δημοκρατία και η άλλη «αριστερά», του ΣΥΡΙΖΑ, που… τρομάζει από τις χαμηλές πτήσεις των F-16 και «ενοχλείται» από τους πιλότους μας που «παίζουν πόλεμο». Μα καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κανείς σας δεν διάβασε Άρη Βελουχιώτη, μόνο Άγι Στίνα;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s