Σκέψου να μην είμασταν σύμμαχοι με τις ΗΠΑ: Αμερικανός εμπειρογνώμονας δηλώνει ότι ΗΠΑ-ΕΕ πρέπει να πιέσουν την Ελλάδα για τα Σκόπια!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψουν τη συνέχιση της διαφωνίας στο όνομα (του νοτιοσλαβικού κράτους) και θα πρέπει να εντάξουν τη χώρα αυτή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Τη θέση αυτή διατύπωσε ο εμπειρογνώμονας των ΗΠΑ, Γιάνος Μπουκάισκι του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ανάλυσης στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τον ίδιο εάν η Ελλάδα επιμένει να μη σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να εξαιρεθεί από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
«Νομίζω ότι το ζήτημα αυτό τραβάει πολύ καιρό. Απαιτείται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, να εξηγήσουν στους Έλληνες ότι, απλά, είναι πολύ αργά για να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα και πρέπει να παραδεχθούν την πραγματικότητα.
Προσωπικά, πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να εξαρτώνται από την Ελλάδα για την επίλυση της διαφοράς με την FYROM, και αυτό πρέπει να το καθορίσουν κατά την έγκριση της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα αυτήν, είπε ο Μπουγκάισκι στην κρατική ραδιοτηλεόραση των Σκοπίων.
defencenet.gr  

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Σκέψου να μην είμασταν σύμμαχοι με τις ΗΠΑ: Αμερικανός εμπειρογνώμονας δηλώνει ότι ΗΠΑ-ΕΕ πρέπει να πιέσουν την Ελλάδα για τα Σκόπια!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s