Πώς μία σερβιτόρα κέρδισε πάνω από 100 εκατομμύρια χάρη στη γάτα της

Ηταν μία τυπική Αμερικανίδα. Στα 29 της, κέρδιζε τα προς το ζην σερβίροντας σε καφετέρια, ενώ για παρέα στο σπίτι της είχε μία γάτα. Χάρη σε αυτήν όμως, η Τάμπαθα Μπούντεσεν δεν έγινε απλά διάσημη, κατά κάποιο τρόπο, αλλά κυρίως πάμπλουτη.

Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια του κατοικίδιου που έγινε γνωστό ως «Grumpy Cat» στον κόσμο του διαδικτύου, ή σε απλά ελληνικά, η «γκρινιάρα γάτα». Το μυστικό είναι στην έκφρασή της, η οποία όμως οφείλεται σε μία μορφή νανισμού από την οποία πάσχει και προκαλεί αυτό το διαρκές συνοφρύωμα.

Εκείνος που θα πρέπει να ευχαριστεί η Τάμπαθα, πέρα από τη γάτα της βέβαια, είναι ο αδερφός της, καθώς αυτός της άλλαξε τη ζωή στις 22 Σεπτεμβρίου του 2012. Ηταν ο άνθρωπος που έβγαλε φωτογραφία της γάτας, η οποία έδειχνε ενοχλημένη όπως πάντα, και τη δημοσίευσε στο Reddit. Αμέσως έγινε viral και η Grumpy Cat έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Μόνο στο Imgur, διαδικτυακή υπηρεσία με φωτογραφίες, την είδαν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι μέσα σε 48 ώρες.

Χάρη σε αυτό, η Τάμπαθα δεν χρειαζόταν να δουλεύει ως σερβιτόρα πια. «Μέσα σε λίγες ημέρες ήμουν σε θέση να παραιτηθώ και από τότε το τηλέφωνό μου δεν σταμάτησε να χτυπά», είπε στην Telegraph. Μέσα σε δύο χρόνια η Μπούντεσεν έχει βγάλει σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα, κερδίζοντας χρήματα από τις εμφανίσεις της γάτας της, από συμφωνίες για βιβλία και την καριέρα… μόντελινγκ του κατοικίδιού της.

Από αυτές τις δύο φωτογραφίες ξεκίνησαν όλα:

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s