ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο… ΠΛΑΝΗΤΗΣ: «Τρομοκρατεί τους Έλληνες ο Σαμαράς» λέει η Wall Street Journal!

Ο κόσμος, παγκοσμίως, το έχει τούμπανο κα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κρυφό καμάρι, εννοώντας φυσικά την προαπαγανδιστική τακτική Σαμαρά εκφοβισμού και τρομοκρατίας τόσο των βουλευτών όσο και του ελληνικού λαού, πως η χώρα θα καταστραφεί αν δεν ψηφιστεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε σε πρόωρες εκλογές.

«Η Ελλάδα ξαναβλέπει τον πανικό – Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να τρομάξει τους ψηφοφόρους, αντί να προσπαθήσει να τους πείσει».

Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει σε άρθρο της η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal τη στρατηγική με την οποία κινείται η κυβέρνηση εν όψει των ψηφοφοριών για την προεδρική εκλογή,.

Η εφημερίδα σχολιάζει παράλληλα πως «αυτός ο πανικός για τη δημοκρατία είναι διδακτικός», ασκώντας κριτική στους ηγέτες της Ε.Ε., δια μέσω του Σαμαρά, ο οποίος ουσιαστικά κάνει πράξη όλα όσα ο ίδιος είχε καταγγείλλει το 2011 ως, δήθεν, αντιμνημονιακός από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνεται περαιτέρω  στο άρθρο, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επίσπευση της προεδρικής εκλογής φαίνεται πως είναι μία πρώτη κίνηση εξουδετέρωσης της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία «ο κ. Σαμαράς δείχνει να ελπίζει πως οι ψηφοφόροι θα διατηρήσουν τη διόλου δημοφιλή κυβέρνησή του στην εξουσία, αντί να ρισκάρουν περαιτέρω χάος, παραχωρώντας στο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία για τις διαπραγματεύσεις εξόδου» από το μνημόνιο.

«Σχεδόν κανένας Έλληνας πολιτικός, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, δεν έχει ασχοληθεί να πείσει τους ψηφοφόρους για τα οφέλη της ανάληψης επίπονων μεταρρυθμίσεων σήμερα με αντάλλαγμα μία ταχύτερη, βιώσιμη ανάπτυξη αύριο», επισημαίνεται ακόμα, με τη Wall Street Journal να επικρίνει την «το-μνημόνιο-με-ανάγκασε» στάση του πρωθυπουργού και να υπενθυμίζει πως και αυτός κάποτε υπήρξε… αντιμνημονιακός.

Τι μας μαθαίνουν όλα αυτά; «Θα βοηθούσε αν, αντί να φοβούνται τη δημοκρατία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες βελτιώνονταν σε αυτήν», όπως αναφέρει η τελευταία πρόταση του κειμένου…

http://www.toxwni.gr/index.php

Advertisements

One thought on “ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο… ΠΛΑΝΗΤΗΣ: «Τρομοκρατεί τους Έλληνες ο Σαμαράς» λέει η Wall Street Journal!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s