Στο βιβλίο της Α’ Γυμνασίου -Η ερωτική σχέση 25χρονου, Σάκη του ηλεκτρολόγου με τη 15χρονη μαθήτρια Αλέκα

Έντονες  αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί το κείμενο για την ερωτική σχέση του Σάκη του ηλεκτρολόγου με τη 15χρονη μαθήτρια Αλέκα, που έχει συμπεριληφθεί στο τετράδιο Εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α’ Γυμνασίου και διδάσκεται σε δωδεκάχρονους μαθητές! Το επίμαχο κείμενο, που περιγράφει τον πρώτο έρωτα μιας ανήλικης με έναν 25χρονο, είχε προκαλέσει αίσθηση πριν από ενάμιση χρόνο, όμως όχι μόνο δεν αποσύρθηκε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση των αρμοδίων φορέων.

«Ο Σάκης ήταν ηλεκτρολόγος με μαγαζί. Μεγαλύτερός τους, 20 με 25 ετών. Τα είχε φτιάξει με την Αλέκα. Μία από τις μαθήτριες της τάξης. Ψηλή, αδύνατη, με ξανθιά μαλλιά, κάπως ξερακιανή, αλλά ζόρικη (…) στα 15-16, όπως όλες τους» αναφέρει το συγκεκριμένο απόσπασμα από το βιβλίο «Γραφές Αθωότητας».

Πριν από δύο μήνες, ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας κατήγγειλε το γεγονός με επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά απάντηση δεν πήρε, παρά το γεγονός ότι παλαιότερα ο υπουργός είχε δείξει ευαισθησία σε θέματα παιδοφιλίας, όπως λέει ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιώργος Λουκάκος.

 

Espressonews.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s