Ντροπή! και ΑΙΣΧΟΣ ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ.. Ένταση μεταξύ ΑΜΕΑ και ΜΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών .

Η ένταση προκλήθηκε όταν τα άτομα με αναπηρία θέλησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην οδό Νίκης για να
προσεγγίσουν το Υπουργείο Οικονομικών. Ντροπιαστικές εικόνες με άνδρες των ΜΑΤ που κρατούν με το πόδι τους τα αναπηρικά αμαξίδια των ΑΜΕΑ. Το συλλαλητήριο των διαδηλωτών ξεκίνησε από το Υπουργείο Εργασίας.
Η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα και αξιοπρέπειας για όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους!

Ενταση προκλήθηκε όταν ανδρες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στα άτομα με αναπηρία που κάνουν πορεία να προσεγγίσουν το Υπουργείο Οικονομικών.


Οι αστυνομικοί έβαλαν τα πόδια τους στις ρόδες των αναπηρικών αμαξιδιων για να…φρενάρουν τους διαδηλωτές ενώ χρησιμποίησαν και τις ασπίδες τους γιατί προφανώς τους έκριναν…πολύ επικίνδυνους!
Κινητικά ανάπηροι, τυφλοί, άνθρωποι με αναπηρίες και χρόνια νοσήματα καθώς και οι συνοδοί τους πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.


Τα άτομα με αναπηρία έφτιαξαν για τη σημερινή τους διαμαρτυρία έναν σταυρό με ρόδες από αναπηρικό αμαξίδιο για να δείξουν με αυτο το συμβολικό τρόπο πως τους σταυρώνει η κυβέρνηση.Τι διεκδικούν τα άτομα με αναπηρία


Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους “απαιτούμε να ληφθεί δέσμη συντονισμένων μέτρων άμεσης και μακροχρόνιας προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιας πάθησης και των οικογενειών τους από τις επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κρίσης, για την οποία τα άτομα με αναπηρία δεν ευθύνονται.

Παλεύουμε για τη διαμόρφωση των βασικών αρχών για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα πρόνοιας και υποστήριξης, με βάση τη δικαιωματική προσέγγιση.

Οι περήφανοι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και οι περήφανοι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία, δεν θα αποδεχθούν να οδηγηθούν στον σύγχρονο Καιάδα που άνοιξε η κρίση για αυτούς και για αυτό απαιτούν μέτρα προστασίας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πλήθος εκδηλώσεων και διαμαρτυριών έχουν οργανωθεί σε όλη την Ελλάδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/12/video_82.html#ixzz3KqQRsSTv

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s