Η ΑΘΛΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

ΒΕΒΗΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Η¨ΑΓΙΑ”ΣΟΦΙΑ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ!!ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ??ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ!!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!


Η “Αγία” Σοφία θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο αλλά οικοδομήθηκε από το γιο του Κωνστάντιο (337-361). Τα εγκαίνιά της έγιναν το 346.
Ο Σωκράτης, που έγραψε την Ιστορία της Εκκλησίας από το 305-439, αναφέρει: “… κατά, τον καιρόν τούτον (επί πατριάρχου Μακεδονίου) ο βασιλεύς την Μεγάλην Εκκλησίαν έκτιζεν, ήτις Σοφία μεν προσαγορεύεται νυν, συνήπται δε τη επωνύμω Ειρήνη …” Από τη φράση αυτή του Σωκράτη αλλά και από τις ανασκαφές (Ramaganoglu, 1945) προκύπτει ότι η “Αγία” Σοφία, που χτίστηκε πάνω στα ερείπια του ναού του Θεού Απόλλωνος, είχε άμεση επαφή προς βορά με την “Αγία” Ειρήνη και βρισκόταν ανάμεσα σ’ αυτήν και στη σημερινή “Αγία” Σοφία.
Η Β’ Αγία Σοφία χτίστηκε πάλι από τον Κωνστάντιο προς νότο της πρώτης, στη σημερινή θέση της “Αγίας” Σοφίας του Ιουστινιανού. Ήταν μια μεγαλόπρεπη βασιλική με τρεις αψίδες και πέντε κλίτη. Στην προς δυσμάς είσοδό της είχε ωραίο πρόπυλο με αέτωμα και κιονοστοιχία. Τα εγκαίνια της Β’ Μεγάλης Εκκλησίας έγιναν από τον πατριάρχη Ευδόξιο το 360.
Οι ναοί αυτοί υπέστησαν ζημιές κατά καιρούς, καταστράφηκαν από πυρκαγιές. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του 381 επί Θεοδοσίου Α’ (378-395) πυρπολήθηκαν από τους αρειανούς. Κατά την εξορία του Χρυσοστόμου από τούς οπαδούς του το 404.
Η Γ’ Μεγάλη Εκκλησία είναι έργο τού Θεοδοσίου Β’ (408-450). Στην πραγματικότητα δεν ήταν ανοικοδόμηση παρά επιδιόρθωση και συνένωση διαφόρων τμημάτων της Α’ και Β’ “Αγίας” Σοφίας με ορισμένες προσθέσεις και παραλλαγές. Τα εγκαίνιά της έγιναν το 415.Εδώ βλέπουμε ακόμα μια ασέβεια των ιουδαιοχριστιανών στην πατρώα θρησκεία των Ελλήνων!Πάνω στο ναό του Θεού Απόλλωνα οι άθλιοι βυζαντινοί κατακτητές έφτιαξαν τον χριστιανικό ναό με το όνομα “Αγία” Σοφία!! Όλα μάρμαρα του χριστιανικού ναού είναι κλεμμένα από την Ακρόπολη ,τους Δελφούς και απο άλλους ναούς των Ελλήνων!!!Είναι ακόμα μια καταστροφή Ελληνικού Ναού απο τους χριστιανούς που την έχουν κάνει μούγκα όλοι!!Έχω δυο ενστάσεις για το όνομα!!Πρώτον γιατί “Αγία” και δεύτερο γιατί Σοφία ??Έχει καμιά σχέση ο χριστιανισμός με την ΣΟΦΙΑ?????

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s