Ανθή Καρασάββα: Η δημοσιογράφος που έγραψε ότι η Αμφίπολη είναι κοντά στην Μακεδονία – Ποια είναι…

Σφοδρή επίθεση από την Άννα Παναγιωταρέα
Σάλος έχει προκληθεί στην Ελλάδα από το άρθρο της δημοφιλούς στο εξωτερικό δημοσιογράφου Ανθής Καρασάββα.

Η ανταποκρίτρια της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας από την Αθήνα, γράφει ότι
«τα υπολείμματα [του νεκρού] αποκαλύφθηκαν νωρίτερα κατά τον τρέχοντα μήνα [Νοέμβριο], μέσα σε μια θολωτή κατασκευή η οποία σχημάτιζε έναν από τους ιερούς θαλάμους εντός ενός τεράστιου τάφου, περίπου 375 μίλια [603,5 χλμ] βόρεια των Αθηνών, κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία»…

Η Ανθή Καρασάββα είναι αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία ήταν παλαιότερα και ανταποκρίτρια των New York Times και του CNN στην Αθήνα

Διεγράφη το 2009 από την Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών αφού το καταστατικό της Ενωσης θεωρεί ασυμβίβαστη με την δημοσιογραφική ιδιότητα την εμμισθη σχέση με δημόσιες υπηρεσίες.

ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ “ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ” ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…
Το σύντομο άρθρο (1/4 της -μεγάλου μεγέθους- σελίδας) έχει τίτλο «Τάφος που ανακαλύφθηκε στην καρδιά της γης του Αλεξάνδρου κάνει τους Έλληνες να ‘τρώγονται’ από αγωνία [has Greeks agog]». Από το κείμενο της κυρίας Καρασάββα σταχυολογούμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

“Το ταφικό μνημείο, θαμμένο κάτω από τους αμμώδεις λόφους [sic] του Καστά, έχει παρουσιαστεί από τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ ενώ τον έχουν επισκεφτεί διασημότητες και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς ενθουσιάστηκε στην προοπτική να δώσει δημοσιότητα σε κάποια καλά νέα καθώς πασχίζει να ανοικοδομήσει την ισοπεδωμένη οικονομία της χώρας».

Η Ανθή Καρασάββα, που υπογράφει το άρθρο έχει μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς και εργάζεται για αμερικανικά μέσα.

Στην Ανθή Καρασάββα έκανε σφοδρή επίθεση η Άννα Παναγιωταρέα μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook όπου έγραψε:

“Είναι δικαίωμα της κ. Ανθής Καρασάββα να γράφει ό,τι θέλει στους Sunday times για το ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης, που οι επισκέπτες του όταν θα μπαίνουν μέσα θα χάνουν τος φως τους από την ομορφιά και τη μεγαλοπρέπεια του. Αλλωστε ουκ ολίγοι επιδόθηκαν σε τερατολογία. Δεν είναι όμως ηθικό για την κ. Καρασάββα-που ξέρω ότι μπαίνει στην σελιδα αυτή-, ούτε και για κανέναν Ελληνα δημοσιογράφο να γράφει ότι ” Η Αμφίπολη είναι πολύ κοντά στη Μακεδονία”, και να αναφέρεται στην FYROM. Υπάρχει διεθνης όρος αναφοράς στη γειτονικη χώρα και αυτόν οφείλουμε να τηρούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυπρία συνάδελφος γράφει ανάλογα. Αρθρα της, όπως εκείνα για την “εκπαίδευση Κούρδων στη Νέα Μάκρη” έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα. Γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι ψευδή. Αξίζει για μια αμοιβή από τους Sunday Times και προηγουμένως για ένα ρεπορταζ που πληρωνόταν από το CNN, να εκθετει την Ελλάδα- με ψευδείς ειδήσεις-διεθνώς;”

http://emprosdrama.blogspot.gr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s