Τα βρήκαν με την τρόικα , τελείωσε η παράσταση … Ψάχνουν τώρα για αποστάτες βουλευτές.

Oπως ειχαμε προβλέψει, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έδωσε για μια ακόμα φορά γη και ύδωρ στην τρόικα, ολοκληρώνοντας την υποταγή στις απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων…­

Μετά τους λεονταρισμούς και τα παραμύθια για δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές… ξεβρακωθήκαμε στην κυριολεξία για να προλάβουμε τις ημερομηνίες, για να έχουμε μέχρι το τέλος του χρόνου ένα νέο μνημόνιο εξίσου καταστροφικό με το προηγούμενο. Τώρα ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται για την κυβέρνηση αλλά και για την τρόικα. Είναι αυτό της εκτροπής που μεθοδεύεται, προκειμένου να βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ’ την παρούσα Βουλή, για να παραταθεί για δύο ακόμα χρόνια η θητεία της κατοχικής κυβέρνησης. Στην περίπτωση κατά την οποία η επιχείρηση –
Αποστασία αποτύχει, τότε τα μνημόνια πάνε περίπατο και η τρόικα θα πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει οριστικά και αμετάκλητα απ’ την Ελλάδα. Γι’ αυτό έχει αρχίσει μια γιγαντιαία επιχείρηση με τη συμμετοχή παράκεντρων εξουσίας, επιχειρηματικών κύκλων, αλλά και των γνωστών εκβιαστικών μηχανισμών, προκειμένου να εγκλωβιστούν βουλευτές για να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 που θα επιτρέψει στους ξένους τοκογλύφους να ολοκληρώσουν τη λεηλασία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και να αλυσοδέσουν για πάντα το λαό και τη χώρα. Οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί είναι στραμμένοι στους ανεξάρτητους βουλευτές, καθώς και σε βουλευτές μικρών κομμάτων, που δείχνουν διάθεση να συναλλαγούν με το σύστημα.
Η νέα Αποστασία μεθοδεύεται βήμα προς βήμα με κύρια όπλα τη συναλλαγή, τους εκβιασμούς, καθώς και άλλες πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως στην οργανωμένη μαφία. Ήδη στο παρασκήνιο διαρρέουν σενάρια για αποχωρήσεις βουλευτών από μικρά κόμματα. Μάλιστα ακούγονται και ονόματα, ενώ κάποιοι άλλοι απ’ τους ανεξάρτητους βουλευτές άρχισαν ήδη να διαμορφώνουν επικοινωνιακά το πεδίο για να δικαιολογήσουν την Αποστασία. Με διάφορα προσχήματα που προβάλουν, επιχειρούν να κρύψουν τη συναλλαγή ή τον εκβιασμό, ενώ δεν είναι και κάποιοι που υπερβαίνοντας κάθε όριο αθλιότητας, βάζουν κάτω το μολύβι και το χαρτί να δουν τι έχουν να χάσουν από μισθούς, συντάξεις και προνόμια, σε περίπτωση προσφυγής σε εκλογές.
Οι ξένοι τοκογλύφοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορούν να συνεχίσουν την κατοχή της χώρας. Γιατί οι απόπειρες για κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού» και άλλα τεχνάσματα που είχαν σοφιστεί για να εγκλωβίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, έπεσαν στο κενό. Γι’ αυτό ρίχνουν όλο το βάρος στην προσπάθεια να στήσουν τη νέα Αποστασία αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια καθεστωτική πρακτική στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Λογαριάζουν με όρους μαθηματικούς, αγνοώντας τον κρίσιμο παράγοντα που λέγεται λαϊκή αντίδραση. Νομίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού θα κάθεται με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθεί την εκτροπή χωρίς να προβάλει αντιδράσεις. Απατώνται όμως οικτρά. Γιατί ακόμα και αν καταφέρουν να στήσουν τη νέα Αποστασία, τότε θα πέσουν με πάταγο με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Γιατί είναι άλλο να χάνεις τις εκλογές και να απομακρύνεσαι απ’ την εξουσία και εντελώς διαφορετικό να φεύγεις κυνηγημένος απ’ την οργή του λαού.
Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας με τρόπο κατηγορηματικό απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να προσφέρει χείρα βοηθείας σε μια κυβέρνηση που ταυτίζεται σε όλα με τους ξένους τοκογλύφους και έχει βυθίσει τη χώρα στη φτώχεια και τη δυστυχία.
Δέχεται συνάντηση με τον πρωθυπουργό μόνο για να οριστεί ημερομηνία εκλογών και να δρομολογηθούν συντεταγμένα οι πολιτικές εξελίξεις. Κάποιοι όμως που μεθοδεύουν εκτροπές και αποστασίες σπρώχνουν τα πράγματα προς τα άκρα και γι’ αυτό θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/11/blog-post_123.html#ixzz3JiSPm0YZ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s