Το φρούτο που διευκολύνει τον γυναικείο ορyασμό

Όπως απέδειξε έρευνα Ιταλών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Gynecology and Obstetrics», το μήλο είναι το φρούτο που ανεβάζει τη γυναικεία λίμπιντο στα ύψη.

Σε ένα δείγμα 731 γυναικών, ηλικίας 18 έως 43 ετών, οι συμμετέχουσες χωρίστηκαν σε δυο κατηγορίες, όπου στη μια κατανάλωναν μήλα πάνω από μια φορά την ημέρα, ενώ στην άλλη κατανάλωναν το φρούτο λιγότερο από μια φορά τη μέρα, και στη συνέχεια οι ίδιες γυναίκες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ειδικό ερωτηματολόγιο, για να προκύψει ο Δείκτης Σeξουαλικής Λειτουργίας (Female Seχual Function Index – FSFI) τους.

Το ερωτηματολόγιο είχε 19 ερωτήσεις σχετικά με τη σeξουαλική τους δραστηριότητα, από τη συχνότητα των σeξουαλικών τους επαφών, μέχρι και τη σeξουαλική τους ικανοποίηση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που έφαγαν μεγαλύτερη ποσότητα μήλων είχαν αυξημένη λίπανση του κόλπου τους και καλύτερη σeξουαλική λειτουργία, ενώ επίσης η καθημερινή κατανάλωση μήλου συνδέεται με υψηλότερες βαθμολογίες στην κλίμακα FSFI σε σeξουαλικά ενεργές γυναίκες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο λόγος που συμβαίνουν τα παραπάνω είναι γιατί το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει φλοριτζίνη, ένα βασικό συστατικό που μιμείται τη γυναικεία οιστραδιόλη, η οποία παίζει τεράστιο ρόλο στη λίπανση του κόλπου και στη γυναικεία σeξουαλικότητα. Επιπλέον, τα μήλα βελτιώνουν τη σeξουαλική λειτουργία επειδή περιέχουν πολλές πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην τόνωση της ροής του αίματος στα όργανα αναπαραγωγής και στον κόλπο, διευκολύντας έτσι τον γυναικείο ορyασμό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s