ΤΩΡΑ-Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Η πρώτη «καμπάνα» για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου έπεσε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείων Αθηνών.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και χρηματική ποινη 10.000 ευρώ για τον καθένα με 15 για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Με την ίδια αποφαση επιδικάστηκε στο Δημόσιο το οποίο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης 50.000 ευρώ.

Η δίωξη που είχε ασκήθηκε σε βάρος τους ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς αφορούσε τη χρήση του έτους 2009. Από το 2010, οπότε ο νόμος άλλαξε, το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες μετατράπηκε σε κακούργημα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ και του λογαριασμού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ που διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα HSBC η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.

Για το ζεύγος εκκρεμεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για ανακριβές πόθεν έσχες του έτους 2010, όποτε η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, εφόσον παραπεμφθούν, είναι σε βαθμό κακουργήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει προτείνει την παραπομπή του σε δίκη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s