Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες από το μεσημέρι και από τα δυτικά

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, από το μεσημέρι και από τη δυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Από το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

2. Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν, πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

3. Την Κυριακή είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σάββατο 8/11

Καιρός: Σε ολόκληρη τη χώρα βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν, πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Κυριακή 9/11

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας, αλλά και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 10/11 και Τρίτη 11/11

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

Τετάρτη 12/11
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί, 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s