Ο αρχαιοελληνικός χώρος χωρίζεται σε δύο μεγάλα υποσύνολα :Οι “θρησκευτές”
. Δηλαδή αυτοί που πιστεύουν οι οι αρχαίοι θεοί ΥΠΑΡΧΟΥΝ . Είτε σαν πρόσωπα ( δηλαδή με επίγνωση της ύπαρξής τους ) είτε σαν απρόσωπα όντα ( πχ Έρωτας ) . Είναι αυτοί που τελούν τις διάφορες θρησκευτικές τελετές των αρχαιοελληνιστών .

Οι Φίλοι της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας .

Αυτοί δεν πιστεύουν στην ύπαρξη θεών . Σέβονται όμως τους αρχαίους φιλοσόφους και τους έχουν σαν πρότυπο ζωής .

Η θεμελιώδης ιδεολογική διαφορά μεταξύ Χριστιανών και Αρχαιοεληνιστών :

Οι Χριστιανοί πρεσβεύουν οτι σημασία έχει να κερδίσουμε την Ουράνιο Ζωή . Η παρούσα ζωή και ο υλικός κόσμος δεν τους ενδιαφέρουν . Θα έρθει ο “κακός” να σε σφάξει εσένα και τα παιδιά σου ; Μείνε ατάραχος . Γύρνα και το άλλο μάγουλο .

Αυτή η στάση είναι αδιανόητη για τους αρχαιοεληνιστές : Η ζωή είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ . Ο υλικός κόσμος ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια των “κακών” .

Συνεπώς δεν γίναμε αρχαιοελληνιστές επειδή διαβάσαμε ( η δεν διαβάσαμε ) κάτι . Είναι μια στάση ζωής γραμμένη στο DNA ( πιθανόν ) . Ή την έχεις ή δεν την έχεις .

Βλέπουμε οτι οι πιό πολλοί που αυτοαποκαλούνται χριστιανοί ουδεμία όρεξη έχουν να αφήσουν τον εχθρό να σφάξει τα παιδιά τους . Θα πολεμήσουν λυσσαλέα . Γι’ αυτό τους ρωτάμε “ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ;”

Επίσης υπάρχει και μια ομοιότητα Χριστιανών και Φίλων της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας : Οι Χριστιανοί πιστεύουν στον Ιησού που ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ για να σώσει τους ανθρώπους . Όποιος δεν εκμεταλλεύεται αυτή την θυσία για να σωθεί είναι αμαρτωλός .
Εμείς λέμε οτι ο Ήλιος ( Φοίβος ) ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ( χάνει μάζα που γίνεται φώς ) και μας δίνει την ευκαιρία να υπάρχουμε , να ευτυχούμε και να κάνουμε τον υλικό κόσμο καλύτερο ( αν έχουμε μυαλό ) . Όποιος δεν εκμεταλλεύεται αυτή την θυσία για να κερδίσει ευτυχία και ΓΝΩΣΗ είναι “αμαρτωλός” .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s