Ηλικιωμένος στην Κρήτη άφησε πάνω από 8 εκατ. ευρώ στην Εκκλησία

Κληρονόμος μιας πολύ μεγάλης περιουσίας βρέθηκε η Εκκλησία.

Ακίνητα αλλά και μετρητά, περιήλθαν στην κυριότητα της Μητρόπολης κατόπιν επιθυμίας ενός 90χρονου άνδρα από το Ρέθυμνο, όπως την εκδήλωσε και προνόησε γι’ αυτό, στη διαθήκη που είχε συντάξει.
Το ακριβές ύψος της περιουσίας λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπερβαίνουν το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ακίνητα στην πόλη του Ρεθύμνου- και όχι μόνο- φαίνεται να είναι περισσότερα από έξι.
Ο ηλικιωμένος φέρεται να έλαβε την απόφαση να συντάξει την διαθήκη του και να κληροδοτήσει μετά το θάνατό του όλη του την περιουσία στην τοπική Εκκλησία προ πενταετίας.
Ο 90χρονος, που κατά τις πληροφορίες, ήταν για πάρα πολλά χρόνια επιχειρηματίας κάπου στην Παλιά Πόλη, δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια, αλλά δεν είχε ούτε αδέλφια. Όταν σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ζούσε μόνος, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει έντονα το θρησκευτικό του αίσθημα και είχε ιδιαίτερες σχέσεις με την Εκκλησία.
Εξάλλου, η Εκκλησία ήταν εκείνη που επέβλεπε τη φροντίδα του ηλικιωμένου, τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία κατά την οποία ήταν άρρωστος και ανήμπορος.
Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν στο περιεχόμενο της διαθήκης ο 90χρονος είχε θέσει όρους σε σχέση με τη διαχείριση της κληρονομιάς και αν είχε διατυπώσει επιθυμίες για την αξιοποίηση όλης ή μέρους της περιουσίας προς συγκεκριμένους αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, εκκλησιαστικούς σκοπούς.

Το διαβάσαμε από το: Ηλικιωμένος στην Κρήτη άφησε πάνω από 8 εκατ. ευρώ στην Εκκλησία http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/11/8.html#ixzz3HtcDgrp4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s