ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ!!! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ!!!

Δέος, υπερηφάνεια και συγκίνηση! Αυτά είναι τα τρία συναισθήματα που κυριεύουν τον επισκέπτη όταν για πρώτη φορά πατήσει το πόδι του σε ένα ζωντανό κομμάτι της Νεότερης Ιστορίας του τόπου. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται στο πλοίο-θρύλο του Πολεμικού Ναυτικού, που διπλασίασε τα εδάφη του (τότε) μικρού βασιλείου της Ελλάδας.

Ενδοξες ιστορίες

Ο λόγος για το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» που έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις ένδοξες ιστορίες του έθνους στις αρχές του ταραγμένου 20ού αιώνα. Η «Espresso weekend», με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την επιστροφή της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης του Καΐρου, αμέσως μετά την υποχώρηση των ναζί από την Ελλάδα στις 17 Οκτωβρίου του 1941, περιηγήθηκε στους χώρους όπου θυσιάστηκαν και μεγαλούργησαν χιλιάδες Ελληνες ναύτες και νωρίτερα είχε λάμψει η στρατιωτική ιδιοφυΐα του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, για πρώτη φορά στην ένδοξη ιστορία του το πλωτό ναυτικό μουσείο ανοίγει τις πόρτες του και καλεί το κοινό να περάσει… μία μέρα στα επιβλητικά ξυλόγλυπτα ναυαρχικά διαμερίσματα και το καρέ των αξιωματικών, στο οποίο κατά την 50ετή δράση του ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις που θα άλλαζαν τον ρουν της ελληνικής Ιστορίας.

Στο μοναδικό αυτό ταξίδι στην Ιστορία, που θα διαρκέσει έως αύριο, τον επισκέπτη συνοδεύουν οι μελωδίες κλασικών έργων από την πιανίστα Αντιγόνη Μηλιώρη, την επίσης πιανίστα Χριστίνα Καραμαλτίδου, τη βιολονίστα Νατάσα Μηλιώρη και τη βιολοντσελίστα Τατιάνα Θεολόγου, καθώς και μέλη της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, οι ώρες επισκεπτηρίου είναι από τις 10.00 έως τις 19.00.

Φωτό: Δημ. Γκολφομήτσος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s