Εγκληματική οργάνωση και όχι κόμμα η Χρυσή Αυγή

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Καταπέλτης για τη Χρυσή Αυγή και την εγκληματική δράση των μελών της είναι η πρόταση 700 σελίδων που κάνει ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και με την οποία ζητά την παραπομπή σε δίκη για βαριά κακουργήματα 70 ατόμων, μεταξύ των οποίων και των 18 βουλευτών της Οργάνωσης.

Σε ένα καλά «δεμένο» πόρισμα, που ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη δίκη που θα γίνει αρχές του 2015, ο εισαγγελέας περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη δράση της οργάνωσης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με πολλούς πολιτικούς συνειρμούς, έχει το σημείο εκείνο που αναφέρεται στη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής: «Δεν είναι νόμιμο ένα κόμμα που επιδιώκει την επίτευξη των στόχων του με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας», αναφέρει στην πρότασή του ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος τονίζει ότι τα ελληνικά δικαστήρια δικαιούνται να κρίνουν ένα πολιτικό κόμμα ως εγκληματική οργάνωση.

Επίσης, διατυπώνει την άποψη πως η ένωση προσώπων «υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος» δεν εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά ασκεί καταχρηστικά το δικαίωμα στην ίδρυση κόμματος.

Με την πρότασή του ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του Νίκου Μιχαλολιάκου και όλων των κατηγορουμένων βουλευτών για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά την παραπομπή των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου, Ιωάννη Λαγού, Ηλίας Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα και για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Παραπομπή

Επίσης ζητά να παραπεμφθούν ακόμη 52 άτομα, στελέχη και μέλη του κόμματος, τα οποία ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις δέκα υποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Προτείνει σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Παππά τη μετατροπή του κακουργήματος της σύστασης παράνομου αρχείου σε πλημμέλημα.

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται εκτενής αναφορά σε κάθε μια εγκληματική ενέργεια της ΧΑ, αξιολογείται, όμως, ως σοβαρότερη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από περίπου ένα χρόνο για τον οποίο λέει ότι είχε στοχοποιηθεί. Περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε εκείνη τη μοιραία νύχτα και ποιοι είναι μπλεγμένοι στο έγκλημα.

Επίσης αναφέρετα στην επίθεση σε μαθητή στο Π. Φάληρο, τις επιθέσεις στα στέκια «Αντίποινα» και «Συνεργείο» αλλά και επιθέσεις σε αλλοδαπούς εργάτες στο Πέραμα και στην Κρήτη.

Μεταξύ αυτών, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του ΠΑΜΕ, την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, την εισβολή στο στέκι «Αντίπνοια», σε συνεργείο στην Ηλιούπολη, την επίθεση σε μαθητή στο Π. Φάληρο, την ανθρωποκτονία του Πακιστανού Λουκμάν στα Πετράλωνα, καθώς και την επίθεση σε Πακιστανούς σε ελαιοτριβείο στην Κρήτη.

Απαξίωση

Χαρακτηριστικά στην πρότασή του ο κ. Ντογιάκος αναφέρει για τη Χρυσή Αυγή και τους βουλευτές της: «Οι βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις εκλογές του έτους 2012 υπό τη σημαία του πολιτικού κόμματός Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, συνειδητά επιδιώκουν να απαξιώσουν το Κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τις αρχές του κράτους…». Λέει επίσης ότι όλοι οι βουλευτές γνώριζαν για τα εγκλήματα: «Ουδείς εκ των βουλευτών του ως άνω πολιτικού κόμματος είναι σε θέση να ισχυριστεί ευπροσώπως και με πειστικότητα ότι ήταν ανυποψίαστος για τις εγκληματικές πράξεις, οι οποίες εξακολουθητικά και επί μακρόν χρονικό διάστημα διαπράττονταν εξ ονόματος και για λογαριασμό του κόμματος στο οποίο ανήκει, σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων και σε βάρος αλλοδαπών».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s