Τράπεζα: Επιτυχημένα τα stress tests – Θετική εξέλιξη για την έξοδο από το μνημόνιο

Οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να περάσουν με επιτυχία τα stress tests της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας. Αυτό τουλάχιστον εκτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και προσδιορίζει στο 1 δισ. ευρώ τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών. Κι΄ αυτό εάν δεν ληφθεί υπόψη το όφελος από τη μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας, η Goldman Sachs.Όπως γίνεται αντιληπτό αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως η αμερικανική τράπεζα, τότε διευκολύνεται η έξοδος από το μνημόνιο (ένας από τους δύο κόμβους), καθώς και η διαπραγμάτευση για το χρέος, αφού η κυβέρνηση θα μπορεί να επιστρέψει τα 10 ως 11 δις. του ΤΧΣ και επομένως να μειωθεί ισόποσα το χρέος.

Οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών που θα προκύψουν χαρακτηρίζονται διαχειρίσιμες, ακόμη και αν δεν εφαρμοστεί άμεσα η νέα νομοθεσία για την μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου (που σημαίνει όφελος 2,5 ως 3 δις. για τις τράπεζες).

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το χρονικό περιθώριο για να εφαρμοστούν οι αλλαγές στο αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών είναι έως τις 9 Νοεμβρίου, καθώς η προθεσμία που έχει δοθεί στις τράπεζες για την υποβολή των σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης είναι δύο εβδομάδες από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Οσον αφορά τις συστάσεις για το χρηματιστήριο η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση της “αγοράς” (buy) για την Εθνική και την Alpha Bank, καθώς βλέπει χαμηλό τον κίνδυνο dilution των παλαιών μετοχών στο μέλλον, και “ουδετερότητας” (neutral) για τις Πειραιώς και Eurobank, καθώς διαπραγματεύονται με σημαντικό discount έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου.

Οι τιμές στόχοι παραμένουν σε 3,15 ευρώ για την Εθνική, σε 0,82 ευρώ για την Alpha Bank, σε 0,38 ευρώ για την Eurobank και σε 1,70 ευρώ για την Πειραιώς.

https://us.lrd.yahoo.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s