Ομοβροντία δηλώσεων στο Eurogroup κατά της εξόδου από το Μνημόνιο

Σύμφωνα με το Bloomberg οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εμφανίζονται τουλάχιστον ανήσυχοι και επιφυλακτικοί στο Eurogroup σχετικά με την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg ένα πέπλο αμφιβολίας σκέπασε το Eurogroup, και ιδίως τα ”πηγαδάκια” μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, σχετικά με την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης και την απεμπλοκή από το ΔΝΤ.

ενδεχόμενη παροχή προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα περικλείει όρους και προϋποθέσεις

”Είμαστε επιφυλακτικοί σχετικά με αυτό το θέμα. Το εξετάζουμε με επιφυλακτικότητα και ανησυχία” είναι μία από τις ενδεικτικές δηλώσεις, με τη συγκεκριμένη να ανήκει στον υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας.

Ταυτόσημο ήταν και το σχόλιο από τον Σουηδό υπουργό Οικονομικών.

”Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δεν είναι πολύ ενθουσιασμένοι με την ιδέα πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης”.

Το Bloomberg εκτιμάει πως η κίνηση της κυβέρνησης Σαμαρά για έξοδο από ΔΝΤ και Μνημόνιο γίνεται για την αποφυγή πρόωρων εκλογών

Όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει η επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιήθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup ήταν ιδιαιτέρως προσεκτική, όμως ακόμα και ο Ολλανδός επικεφαλής Γ. Ντάισελμπλουμ μίλησε στο ίδιο κλίμα.

Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε με έμφαση πως η Ελλάδα έχει πολλές ακόμα δεσμεύσεις να υλοποιήσει ενώ υπογράμμισε, για να ακουστεί και να γίνει κατανοητό από τις Βρυξέλλες εως την Αθήνα, πως ενδεχόμενη παροχή προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα περικλείει όρους και προϋποθέσεις.

Το Bloomberg εκτιμάει πως η κίνηση της κυβέρνησης Σαμαρά για έξοδο από ΔΝΤ και Μνημόνιο γίνεται για την αποφυγή πρόωρων εκλογών καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή Capital

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s