Εθνικός ολετήρας!!Πάει και το όνομα «Μακεδονία»

Πάει και το όνομα της Μακεδονίας (μας) , μετά την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια τοποθέτηση που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Ολομέλειας της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών!

Η βόμβα για τα εθνικά θέματά μας έπεσε την Παρασκευή το βράδυ, αλλά αποσιωπήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εγχώριων μέσων ενημέρωσης…

Ο κ. Βενιζέλος με τα όσα δεσμευτικά είπε από το βήμα του ΟΗΕ, μιλώντας φυσικά για λογαριασμό της κυβέρνησης (!), εκχώρησε με τον πιο επίσημο τρόπο το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια υπό την προκλητική και άκρως υποχωρητική δικαιολογία ότι «οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολες επιλογές….».
Υστερα από την ομιλία Βενιζέλου, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, ανατρέπονται οι πάγιες ελληνικές θέσεις ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ονομασία που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της και δημιουργούνται εύλογοι προβληματισμοί για τις εξελίξεις που δρομολογούνται σε όλα τα ανοιχτά εθνικά μέτωπα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίστηκε μάλιστα να παρακαλεί τα Σκόπια να… δεχτούν τη «σύνθετη ονομασία», υποστήριξε τα εξής:
«Οσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του κ. Matthew Nimetz και συμμετέχει πάντα σε αυτές εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία”) για κάθε χρήση, erga omnes».

Ολα αυτά συμβαίνουν λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., υλοποιώντας και τις απαιτήσεις και των Αμερικανών που είχε πληρώσει πολύ ακριβά ο Κώστας Καραμανλής με το «όχι» του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Τις απαιτήσεις αυτές εμφανίζεται τώρα να αποδέχεται και η ελληνική πλευρά…
Η κίνηση Βενιζέλου φωτίζει με διαφορετικό τρόπο και την παραίτηση του πρέσβη μας στο Βερολίνο, που γνώριζε πολύ καλά τις κινήσεις και τις πιέσεις που ασκούσε η Μέρκελ για να πάρουν το πράσινο φως τα Σκόπια τόσο στο θέμα του ονόματος όσο και στις ενταξιακές διαδικασίες τους. Για αυτές τις διαδικασίες ο κ. Βενιζέλος αρκέστηκε να πει ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γείτονος χώρας και συγκαταλέγεται εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των εκεί κορυφαίων άμεσων ξένων επενδυτών, φτάνει να σέβεται τα υφιστάμενα γενικά κριτήρια που ισχύουν για όλες τις υποψήφιες χώρες.
Εχει ενδιαφέρον, τέλος, ότι ο κατά τα λοιπά λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση ή σχόλιο για το θέμα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι συμφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας…

One thought on “Εθνικός ολετήρας!!Πάει και το όνομα «Μακεδονία»”

 1. Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες καλημέρα και καλό μήνα.
  Φτάσαμε τα 930 ”μου αρέσει” στην σελίδα μας στο facebook.
  https://www.facebook.com/PatriotikoKinimaEllinon

  -Ο πρώτος μας στόχος είναι αρκετά κοντά, το να ξεπεράσουμε τα 1.000 ”μου αρέσει”

  -Ο δεύτερος στόχος είναι τα 2.000 ”μου αρέσει”

  -Ο τρίτος μας στόχος είναι να υπογράψουμε 200 Έλληνες πολίτες με δικαίωμα ψήφου την ιδρυτική διακήρυξη του ”Πατριωτικού Κινήματος Ελλήνων” ώστε να καταθέσουμε τον φάκελο στον Άρειο Πάγο για την ίδρυση του κόμματος.

  -Ο τέταρτος στόχος είναι να κατέβουμε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, βουλευτές.

  Δεν έχουμε καμία χρηματοδότηση και ούτε τα κανάλια να μας παρουσιάζουνε όπως το ”ΠΟΥΤΑΝΙ”.
  Ε πώς κιόλας όταν εμείς λέμε ότι θα δημεύσουμε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς από τα ”καλόπαιδα”.

  Θέλουμε μία Ελλάδα εκτός Ε.Ε. και Ευρώ !

  Με δασμούς στα εισαγόμενα προιόντα τα οποία θα παράγουμε οι ίδιοι όπως

  -Αυτοκήνιτα,Λεοφορεία,φορτηγά,μηχανές,ποδήλατα.
  -Όλο το στρατιωτικό υλικό Μαχητικά αεροσκάφη, Βαλλιστικούς πυραύλους, Αντιαεροπορικά συστήματα, Άρματα μάχης, φρεγάτες, υποβρύχια,
  -Οικιακές συσκευές
  -Υπολογιστές,κινητά τηλέφωνα
  -Ρουχισμό
  -Οικοδομικά υλικά
  -Ενέργεια

  Όποιος δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα να έχουμε την δικιά μας βιομηχανία που θα καλύπτει έστω και μόνο της δικές μας τις ανάγκες είναι εχθρός της Πατρίδας μας.

  ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ για μία Ελλάδα δυνατή και ανεξάρτητη

  https://www.facebook.com/PatriotikoKinimaEllinon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s