Οι G20 αναμένουν τη Ρωσία να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής.

Παρά τις προτροπές να εμποδίσει την παρουσία του Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής των G20, η Αυστραλία δήλωσε το Σάββατο πως αναμένει και τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών, Τζόε Χόκεϊ, δήλωσε το Σάββατο ότι η ομάδα G-20 των πιο ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη αναμένει από τη Ρωσία να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών που θα φιλοξενήσει η Αυστραλία τον προσεχή Νοέμβριο, παρά τις ανησυχίες σχετικά με τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Χόκεϊ, μιλώντας σε μια συνάντηση υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών στο Κάιρνς ανέφερε ότι με συντριπτική συναίνεση από τα μέλη της G20 η πόρτα πρέπει να παραμείνει ανοικτή για να συνεχιστεί η επικοινωνία με τη Ρωσία.

Η Αυστραλία ως η χώρα οικοδεσπότης της συνόδου είχε γίνει αποδέκτης κλήσεων από ορισμένους κύκλους ώστε να εμποδίσει την παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής των G20.

Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/497059/oi-g20-anamenoyn-ti-rosia-na-metashei-sti-synodo-koryfis#ixzz3DpVUgXpn

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s