Επιστολή Αθανασίου στη Λαγκάρντ για τις καταγγελίες της

Της Άννας Κανδύλη

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες της Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της από φοροφυγάδες όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου με επιστολή του στη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές της, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στις κατά νόμο ενέργειες.

Ανάλογες καταγγελίες έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ μιλώντας για ανάλογες απειλές που δέχτηκε και εκείνος. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει κινηθεί δικαστική έρευνα, η οποία προφανώς μετά την απάντηση της κας Λαγκάρντ θα ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να κληθεί και εκείνος να δώσει στοιχεία στους εισαγγελείς.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s