Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή – Εθνική αντιπολίτευση!

Εγκεφαλικά στο Μαξίμου: Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή – Εθνική αντιπολίτευση!

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου2014 –

Άρθρο της εφημερίδας «Εμπρός»

Την εκλογική κατάρρευση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τη σταδιακή ενίσχυση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις ευρωεκλογές, αλλά και την ενδιαφέρουσα άποψη των πολιτών γύρω από καυτά θέματα της επικαιρότητας, κατέγραψε η διαδικτυακή ψηφοφορία της «Ζούγκλας». Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 2/9/2014 έως τις 10/9/2014. Ψήφισαν 8.764 άτομα, τα οποία πέραν της πρόθεσης ψήφου απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων τόσο γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και για τον πολυσυζητημένο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Πρόκειται για μία πρώτη ανίχνευση της τάσης του εκλογικού σώματος, την ώρα που οι συζητήσεις για σημαντικά πολιτικά ζητήματα φουντώνουν, με τα κόμματα να επιχειρούν την καλύτερη δυνατή επικοινωνιακή αντεπίθεση, το καθένα από το δικό του μετερίζι με εφαλτήριο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο ερώτημα που αφορούσε στο μείζον ζήτημα που απασχολεί όλα τα νοικοκυριά και ακούει στο όνομα Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο γνωστός ΕΝΦΙΑ… Η γνώμη των πολιτών ήταν απόλυτη, καθώς σε συντριπτικό ποσοστό 86% οι πολίτες θεωρούν ότι το μέτρο είναι άδικο, ενώ μόλις το 10% των συμμετεχόντων το θεωρεί «δίκαιο».

Πρόθεση ψήφου για τις εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 32,6%, δεύτερη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 18,7%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με 12%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,3%. Το ΠΟΤΑΜΙ αποσπά 3,8%, το ΠΑΣΟΚ 3,7%, και εν συνεχεία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%. Η ΔΗΜΑΡ ανιχνεύεται μετά βίας.

Συσπειρώσεις και… διαρροές ψηφοφόρων


Στις συσπειρώσεις των πρώτων δύο κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει εξαιρετικά πολύ χαμηλό ποσοστό της τάξεως του 34,4%, με βασική «αιμορραγία» τη διαρροή ψηφοφόρων της προς τη Χρυσή Αυγή, με ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 22,1%. Αντίθετα η συσπείρωση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 76%. Αξιοσημείωτη είναι η διασπορά ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή, που είναι της τάξεως του 8,9%.

Η ταυτότητα της έρευνας

Στην ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr συμμετείχαν 8.764 πολίτες άνω των 18 ετών, από τους οποίους το 91% ήταν άνδρες και το 9% γυναίκες. Το 46% των συμμετεχόντων είναι ηλικίας 25-44 ετών, το 46% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 45-64. Από αυτούς, το 52% διαμένει στην Περιφέρεια και το 48% στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Από αυτούς ανώτατο επίπεδο μόρφωσης έχει το 36%, ανώτερη το 28% και μέση το 36%.

: http://www.xryshaygh.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s